|
LÁTKY NEBO PRODUKTY VYVOLÁVAJÍCÍ ALERGIE NEBO NESNÁŠENLIVOST
- Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich
hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:
- glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy
- maltodextrinů na bázi pšenice
- glukózových sirupů na bázi ječmene
- obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
- Korýši a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich, kromě:
- rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků
- rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína
- Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- Sójové boby a výrobky z nich, kromě:
- zcela rafinovaného sójového oleje a tuku;
- přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–
acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji
- fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji
- esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji
- Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:
- syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
- laktitolu
- Skořápkové plody, konkrétně: mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus
avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové
ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie
(Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich, kromě ořechů použitých
k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu
- Celer a výrobky z něj
- Hořčice a výrobky z ní
- Sezamová semena a výrobky z nich
- Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako
celkový SO2 , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po
rekonstituování podle pokynů výrobce
- Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
- Měkkýši a výrobky z nich
| |
|